VERLICHTING


 
Algemene verlichting en tuinverlichting
 
 

Algemene verlichting

Licht is essentieel voor het menselijk functioneren. Het stelt ons in staat dingen te zien en activiteiten uit te voeren. Het beïnvloedt ook ons fysiologisch en psychologisch functioneren. Geschikt kunstlicht is van essentieel belang voor een goede gezondheid en het veilig en goed kunnen verblijven en werken in gebouwen.
Het belang van verlichting op onze gemoedstoestand wordt de laatste jaren steeds meer onderkend. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het onderwijs waarbij de leerprestaties ondersteund worden door een goed verlichtingssysteem. Maar ook in de retail wordt het effect van een goede verlichting al jaren gebruikt om klanten te verleiden producten te kopen.

Goed ontworpen en aangelegde moderne verlichtingssystemen kennen een maximale energie efficiency en ook de overige exploitatie kosten zijn minimaal. Het ontwerpen van een geschikt verlichtingssysteem is dan ook werk voor specialisten.

Eureka elektrotechniek heeft gecertificeerde verlichtingsspecialisten die voor uw gebouw en behoefte een passend verlichtingssysteem kunnen ontwerpen, installeren en onderhouden.
Wij ontwerpen, installeren en onderhouden o.a. allerhande verlichtingssystemen en lichtbesturingsinstallaties.


 
 

Tuinverlichting

Wij verzorgen voor u alle soorten tuinverlichting, we kunnen het leveren en aanleggen in uw tuin. Een tuinverlichting geeft uw woning en tuin een veilige en sfeervolle aanvulling, daarmee verhoogt u het woongenot. U kunt denken aan een lampje bij de voordeur, een lamp die reageert op bewegingen, sfeerverlichting om de vijver en zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Wij helpen u bij maken van een lichtplan, zodat de tuinverlichting correct wordt aangelegd en ingesteld.

Bij veel mensen is tuinverlichting één van de grootste storingsbronnen binnen de huisinstallaties. Maar niet als u kiest voor een installatie van ons. Wij werken met hoogwaardige producten die kwaliteit leveren. Zo blijft uw tuin onder alle weersomstandigheden en weersinvloeden goed verlicht. Ook hier kunnen wij u adviseren bij het maken van een lichtplan. 
 

Noodverlichting

In geval van nood moet iedereen uw gebouw snel en veilig kunnen verlaten. Dat lijkt simpel, maar bij calamiteiten vallen nog altijd onnodig veel slachtoffers doordat de nooduitgangen niet tijdig bereikt worden. Wat normaal een eenvoudige route is, wordt bij stroomuitval of sterke rookontwikkeling een vrijwel onneembaar doolhof. Zeker voor mensen die de weg in een gebouw niet kennen.
Goede noodverlichting zorgt bij spanningsuitval of sterke rookontwikkeling voor voldoende licht voor oriëntatie en wijst de weg naar de dichtstbijzijnde nooduitgang.

Een professioneel geïnstalleerde noodverlichting geeft een zeker gevoel. Eureka elektrotechniek maakt een uitgebreid noodverlichtingsplan en zorgt naast installatie ook voor periodiek onderhoud.